Tuesday, December 22, 2015

Lecithin-Promosi Dec 2015


Sempena promosi Lecithin bulan ni,jom kita berkenalan dengan Lecithin shaklee ni.Ramai customer saya order lecithin untuk tujuan menurunkan berat badan.Bila sebut je lecithin,mesti ada yang bayangkan sumber lecithin daripada haiwan kan.Tapi..nak bagi tau ni Lecithin shaklee adalah berasaskan soya tau.

Sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg.. dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar/mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita..

Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..


Kenapa kita perlukan Lecithin ni untuk menurunkan berat badan..


Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia,tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…
Note : Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin!
mmm..apa tunggu lagi,nak kurus,nak langsing dan nak maintainkan berat badan,makanlah Lecithin.hehe.

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya πŸ’—πŸ’—
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Tuesday, November 24, 2015

Vitamin C shaklee mengandungi Bioflavonoids

Hari ni kita berkenalan dengan Bioflavonoids yang terkandung dalam Sustained Release Vitamin C Shaklee ye..


Setiap 500mg Vitamin C mengandungi 120mg bioflavonoids.
Mengapa Vitamin C Shaklee ditambah Bioflavonoids
- Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C.

Apa itu Bioflavonoids
Bioflavonoids terhasil daripada bahagian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan, bunga, herba, dan bijirin. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bioflavonoids bertindak sebagai :
1. anti-radang
2. anti-alergi
3. anti-virus
4. anti-kanser

Fungsi Bioflavonoids dan Vitamin C
Bioflavonoids bertindak bersama vitamin c untuk :
1. melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah
2. mempunyai kesan antibakteria
3. menggalakkan peredaran darah
4. merangsang pengeluaran hempedu
5. mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
6. merawat dan mencegah katarak
7. bertindak sebagai antihistamin
8. mempunyai ciri-ciri anti-radang
9. mengurangkan gejala herpes mulut


Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Sunday, November 22, 2015

Aktiviti minggu ke 2 November 2015

9 November 2015
(Isnin)..Terima arahan dari pihak Tahfiz anak,murid-murid di benarkan bercuti sehingga 14 November (sabtu).Pihak pengurusan mengambil langkah keselamatan memandangkan ramai murid yang demam.Pukul 9am terus ke tahfiz nak amik adik balik,sampai kat tahfiz adik cakap nak ikut ustaz pergi jalan-jalan hantar kawan-kawan dia balik ke rumah.Ibu bawak baju adik je lah balik rumah..hehe.Dah malam baru ustaz dia hantar balik ke rumah.

10 November 2015
Public Holiday ( Deepavali )
Hari ni berkesempatan untuk balik ke kampung menziarahi ayah.Singgah kedai dulu beli makanan untuk makan tengahari bersama ayah.Sampai je rumah,tengok ayah sedang tidur,cuak gak hati,ingat dia tak sihat..alhamdulillah ayah sihat.Kami makan bersama-sama.
Petang lepas asar,nak balik semula ke klang..Sebelum balik sempat snap beberapa keping gambar..hehe.

On the way balik,sempat singgah beli biskut ni,masa kat kampung dulu selalu makan biskut ni...rasanya kat kampung je jumpa biskut ni.tempat lain susah nak cari..Biskut ni kalau cicah dengan air kopi,memang sedap,sedar-sedar dah habis sebungkus..hehe.


11 November 2015
Petang hujan renyai-renyai hantar abangnya pulak balik asrama.Masukkan gambar abang dengan cikgunya sekali..hehe.


13 November 2015
Xtvt adik sebelum pergi solat jumaat.


14 November
Adik balik asrama,tinggal ibu tak ada kawan dah..huhu.Sebelum balik asrama sempat bawak minum abc 7 tingkat..sedapp sangat.adik & his cousin.



Monday, November 2, 2015

COD set berpantang shaklee dan pos Ostematrix

Alhamdulillah,walaupun hari ni jadual terlalu padat tapi sempat jugak saya COD set berpantang dan Pos barang customer.                                 
Set Berpantang shaklee terdiri dari
1.Sustained Release Vita C 
2.Vitalea
3.B Complex
4.Zinc
5.Ostematrix
ESP juga merupakan item yang terdapat dalam set berpantang.Tapi customer ni tak ambil ESP,so kita ikut apa yang custmer nak.
Lepas Cod set berpantang saya terus ke pejabat pos untuk poskan Ostematrik.Memang dah di jangka mesti ramai orang.Mulanya rasa nak balik je,tapi macam rasa bersalah pulak sebab customer mengharap sangat agar dapat di poskan secepat mungkin.Pujuk hati,tunggu gak giliran dengan penuh sabar...Alhamdulillah dipermudahkan,sebab banyak no.yang dipanggil tak bertuan.hehe..Customer ni order ostematrix sebab kaki dia kebas-kebas.
#codseksyen7
#poslajuseremban


Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

   



Tuesday, September 22, 2015

Testimoni best..Segalanya tentang ESP shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera,In sya allah esok umat islam akan menyambut hari raya aidil adha.Kepada yang balik kampung,semoga selamat sampai.Selamat berpuasa juga diucapkan kepada yang berpuasa sunat arafah pada hari ini.
Hari ni saya nak share testimoni.
πŸ‘Testimoni 1
Menurut pn.Marjani,beliau buat research selama 2 tahun sebelum cuba shaklee ni.Beliau mengalami masalah kulit muka yang agak teruk.Akhirnya beliau consume ESP,ALFALFA,VITA C dan B COMPLEX.Selama 6 bulan Beliau konsisten ambil produk ni.Apa yang beliau dapat?
- Jerawat makin kecut.
- Parut-parut lama makin pudar.
- Period yang selama ni tak teratur menjadi teratur.
- Kurus..wow mesti ramai yang suka ni.



πŸ‘ TESTIMONI 2
Setelah pengambilan 4 Jar ESP Cik puan kita ni dah bebas dari kolestrol,gastrik dan jerawat.

πŸ‘TESTIMONI 3
Ambil ESP sebagai milk booster,masa tu menyusukan anak yang first.Susu meriah dan  makin pekat.Selain tu,perubahan pada kulit,kulit semakin lembab,dah tak mengelupas area hujung bibir dan bawah hidung,stretchmark semakin pudar,jerawat belakang badan pun ok dan yang lebih menakjubkan parut-parut lama pun hilang,luka cepat baik dan tak tinggalkan parut.Berat badan pun maintain walaupun dah ada dua orang anak dan awet muda..




Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.
















Monday, September 21, 2015

Set Kulit Cantik dan Sihat

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Hari ni kita berkenalan dengan set kecantikan dan kesihatan kulit pulak ek.Ramai yang dah tau shaklee boleh membantu anda untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat kan... So..sesiapanyang teringin nak kulit cantik,sihat,gebu gebas mai cuba set ni.hehe.

Set kulit cantik dan sihat terdiri daripada:
🌼ESP
🌼VITAMIN C
🌼VITAMIN E
🌼B COMPLEX
🌼KOLAGEN
🌼VIVIX
Sumbernya setiap produk adalah:
esp 850 gram - non gmo soy.
Vitamin C 180 biji - 7 1/2 biji buah oren.
Vitamin E 120 biji - dari ectract grapeseed.
B Complex 120biji - ada 8 jenis vit b + acid folik + biotin.
Kolagen (15 sachet/ box) - Red snapper skin.
Vivix (150ml/bottle) - Gabungan 4 sumber antioksidan Anggur Muskat, Polyganum Cuspidatum, Eldeberri Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol dan tinggi resveratrol.

Bilakah waktu sesuai nak consume semua vitamin2 dalam set ni?
Kolagen before breakfast diikuti dengan Vitamin C
B Complex after lunch
ESP waktu Pagi utk sihatkan sel2, waktu malam utk bina sel2
Vitamin E dan Vivix sebelum tidur untuk rejuvenate skin.

Bagaimanakah fungsi setiap produk membantu untuk mencantikkan kulit?
- ESP ada protin untuk menyihatkan sel-sel kulit wajah.
- Vitamin E menjadikan kulit wajah berseri, awet muda, dan memudarkan parut jerawat.
- Vitamin C baik untuk membentuk kolagen kulit,melicinkan kulit wajah,mencerahkan kulit.
- Kolagen penting untuk mengikat gentian-gentian protin dalam tubuh badan untuk menjadikan kulit anjal, tegang dan licin.
- B Complex membantu mengawal aktiviti kelenjar minyak pada kulit wajah, elakkan stres sebab stress punca jerawat.
- VIVIX repair sel-sel tubuh badan dan lindungi kulit wajah dari keradangan kulit.

Siapakah yang memerlukan set kecantikan wajah ini?
- mereka yang mementingkan kesihatan kulit wajah
- mereka yang ada masalah kulit wajah spt berjerawat, kulit kusam, berminyak, tona wajah tidak sekata.

Sempena bulan promosi ESP ni,sukalah saya nak FOKUS pada FUNGSI ESP yang menjadikan kulit wajah cantik dan sihat.
- Riboflavin : baik untuk kuku, rambut dan kulit
- Niacin: Menyihatkan kulit.
- Thiamin: menjadikan kulit wajah bersinar dan menjadikan kulit lembut dan berdaya tahan.
- Isoflavones :
>> mencerahkan kulit, mengurangkan kulit kemerahan akibat perubahan cuaca dan alam sekitar.
>>  Isoflavones menghasilkan pengeluaran kolagen kulit dan mencantikkan tona wajah.
>> Isoflavones penting kerana ia meningkatkan phytoestrogen dalam tubuh badan untuk mengelakkan kulit melayut, berkedut dan kasar.

Bagaimana ESP memberi kesan kepada pengguna?
ESP rendah indeks glisemik. Kajian American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 menunjukkan kaitan antara makanan yang rendah dengan indeks glisemik dan pembaikan masalah jerawat. Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat.Secara umumnya, selain makanan berkarbohidrat ringkas yang tinggi, pengambilan makanan tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak yang lebih ketara kepada masalah jerawat.

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.


Friday, September 11, 2015

ESP pilihan terbaik untuk ibu hamil

Ramai ibu-ibu hamil memilih ESP sebagai makanan tambahan mereka ketika hami.Kenapa ESP?

Khasiat ESP semasa Hamil

1) Memberikan anda bertenaga sepanjang hari selama mengandung

2) Menjadikan anda kenyang dan ia juga meningkatkan metabolisme badan

3) Memastikan kesihatan ibu di tahap yang optimum

4) Kulit bayi apabila dilahirkan nanti akan kelihatan cantik, halus dan gebu tanpa sebarang masalah kulit

5) Membantu perkembangan fetus

6) Membantu meningkatkan paras kolesterol baik & ia juga baik untuk kesihatan jantung

7) Membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik

Dari dapur ibu-ibu hamil..



Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Wednesday, September 9, 2015

Seminar dan shopping barang shaklee...4 Promosi ESP

Hari ni pagi-pagi lagi dah keluar rumah.Dah bertahun tak keluar pagi-pagi,terasa macam nak pergi kerja pulak.hehe.Sebenarnya hari ni saya ada seminar di Sunway Convention Center.Dah lama tak menempuh jam,Hari ni baru tau,jalan yang hari-hari laluan saya pergi kerja dulu,lagi bertambah jam...Sampai je tempat yang di tuju,sarapan dah terhidang,wahh..bab-bab makan ni memang saya suka.Hilang stress menempuh jam tadi.hahaha.Dalam pukul 10.30 mula dah 'Business sharing session',sampailah pukul 12 lunch break.Makanan sedap-sedap pulak tu.Lepas makan,kami balik,tak tunggu pun sampai petang.Sebelum balik sempat singgah shaklee beli barang.Inilah barang yang saya beli.

Nampak tak esp tu...Ambil kesempatan memborong ESP pada harga promosi.Bulan ni memang berebut customer nak beli ESP sebab boleh beli pada  harga promosi.Sapa yang nak beli ESP tu,jangan segan-segan contact saya ek.
Ha lagi satu nak cerita,masa kat seminar tadi,ada sesi suai kenal..kenalkan bisness masing-masing,Bila saya cakap saya distributor shaklee,terus sorang kakak ni sharing tentang shaklee.Dia cakap dulu berat badan dia 100kg lebih dan kahwin 15 tahun tak dapat anak.Dia cakap dia makan shaklee untuk kurangkan berat badan dan berusaha untuk dapatkan anak.Alhamdulillah lepas setahun dia consume shaklee,berat badan dia turun kepada 80kg dan dia didapati mengandung.Nampak tak kesan shaklee pada orang-orang yang sabar dan konsisten dengan produk shaklee.hehe.

 Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.



Monday, September 7, 2015

Set Untuk Hamil/kesuburan

 Hari ni saya nak berkongsi dengan anda tentang set untuk hamil.Memandangkan ESP ada promosi bulan September ni,saya nak bagi harga paling best untuk anda yang nak cuba Set untuk hamil ini.Kalau dah cuba perubatan traditional,tapi masih lagi tak berhasil,apa salahnya anda cuba pulak perubatan moden ni..disamping perbanyakkan berdoa dan istighfar.Jom kita tengok sumber dan fungsi untuk setiap vitamin.


Sumber Vitamin yang terdapat dalam set untuk hamil ni ialah:
⭐ESP 850 gram - NON-GMO soy iaitu soya yang tidak dicuci dengan alkohol untuk mengekalkan keaslian isoflavones dan diazdine.
⭐Alfalfa 330 biji - sumber daun alfalfa yg ditanam sedalam 2 meter ke dalam tanah.
⭐GLA Complex 60biji - borage oil, primrose oil dan minyak bunga matahari
⭐Vitamin E 120 biji - ekstrak grapeseed
⭐Zink Complex 120biji - mengandungi ekstrak alfalfa dan barley
⭐B-Complex 120 biji - ada 8 jenis vitamin B termasuk asid folik dan biotin.

Fungsi setiap vitamin-vitamin yang terdapat dalam set untuk hamil ialah:
~ ESP mengandungi isoflavone yg membantu menyihatkan sel-sel rahim untuk persediaan implantasi.
~ Alfalfa membantu mengatasi masalah keputihan dan mengetatkan faraj.
~ GLA menstabilkan hormon supaya period regular. Bila period regular senang nak kira waktu subur dan mudah nak merancang.
~ Vitamin E meningkatkan kualiti air mani.
~ Zink menyihatkan sperma.. tiada sperma bengkok kepala atau putus ekor yang menyebabkan gagal untuk hamil.
~ B-complex ada folik asid penting utk merancang kehamilan.
semoga vitamin-vitamin ni membantu anda untuk hamil.In sya allah..


 Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Tuesday, September 1, 2015

Daftar sebagai ahli shaklee,dapat percuma vitalea.

Nak tak Vitalea percuma?Kalau nak kenalah daftar sebagai ahli shaklee dulu.Tawaran ini masih lagi dibuka sehingga bulan October.Kalau anda berkira-kira nak jadi ahli shaklee,jangan bertangguh lagi,Syarat untuk melayakkan anda mendapatkan Vitalea percuma ni ialah

1.Daftar sebagai ahli Rm68.90+(postage rm10)
2.Beli satu produk shaklee,tak kisah lah anda nak beli alfalfa ke,vitamin B complex ke atau apa- apalah,ikut suka hati anda.
3.Free vitalea berharga rm88.75.

 Jangan tunggu lagi ya..
Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.







Sunday, August 30, 2015

Shopping barang shaklee..4

Inilah hasil merempit hari ni.29 Ogos 2015.

Meru》》Sunway 》》Sentosa 》》 Meru.
Customer nak set sendi sebelum 1 september..memandangkankan 31 ogos public holiday kalau nak buat order online pun memang tak akan dapat sebelum 1hb.So kena pergi beli kat HQ jugak.Alhamdulillah allah permudahkan urusan ku.Set untuk kesihatan sendi dan lutut telah selamat COD.Semoga customer ni dikurniakan kesihatan yang baik.

SET KESIHATAN SENDI DAN LUTUT 
✔JOINT HEALTH TABLET
✔OMEGA GUARD
✔OSTEMATRIK

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.



Resepi vadai..hantam saja.

Assalamualaikum dan selamat petang minggu.
Hari ni mak nak kongsi pengalaman buat kuih ni.Saya memang suka makan kuih ni.Selalu beli kat mak cik jual nasi lemak kat tempat tinggal saya ni.Masa kerja dulu kuih ni lah yang saya beli setiap hari.Pernah terfikir satu hari nanti nak buat gak kuih ni.Mengimbau kenangan pertama kali saya mencuba buat kuih ni memang tak jadi,rupa dia dah cantik dah tapi bila masuk dalam kuali..wehoooo..berderai.Banyak pulak tu.haha.Tanpa putus asa,saya tanya kawan-kawan macam mana nak buat kuih ni.Dengan pertolongan kawan-kawan jadi jugak,tapi agak keras sikit.
Hari ini entah kenapa si abang ni mintak ibu buat kuih vadai ni.Dengan semangat waja,ibu masuk dapur dan memulakan kerja-kerja memasak vadai.Walau pun ibu jarang-jarang masak,tapi demi memenuhi permintaan anak bujang yang bercuti jadi rajin pulak.Makanya inilah hasilnya..yang best anak suka,suami pun cakap sedap.hehe.Adik tak cuti,so ibu makan kan untuk adik.



RESEPI: Bahan-bahan

2 cawan kacang dal
1 biji bawang besar dipotong dadu
2 sudu besar jintan manis di tumbuk
2 tangkai daun kari dihiris.
6 tangkai cili api di potong kecil-kecil
Garam

Cara-caranya:
1. Rendam kacang dal selama 2 atau 3 jam,toskan.
2.Ambil 3/4 kacang dal yang telah di toskan dan blender halus.
3.Kacang dal yang tinggal lagi tu blend kasar,tak nak blend pun boleh.Saya guna trooper chooper je.
4.gaulkan kacang dal yag telah di blender halus dan kasar tadi.Kemudian masukkan bawang besar,jintan manis,daun kari cili api dan garam secukup rasa gaul-gaulkan.
5.Panaskan minyak
6.Bentukkan adunan vadai tersebut dan goreng dengan api perlahan.
Sekian resepi ringkas dari ku.



















Wednesday, August 26, 2015

Shopping barang shaklee..3

Assalamualaikum sahabat-sahabat saya yang saya sayangi,semoga anda semua dikurniakan kesihatan yang baik.Dah beberapa hari cuba order shaklee online tapi tak berjaya jugak.Akhirnya hari ni pergi jugak HQ shaklee..Sib baik hari ni en.suami cuti,mintak jasa baik dia tolong hantarkan.hehe.
Inilah hasilnya,produk untuk kurus ada,untuk cantik ada,untuk tenaga ada,untuk kesihatan mata pun ada.Terima kasih pada semua customer yang tak jemu-jemu order shaklee dengan saya.Opssss...lupa pulak..
Nak share message dari customer yang beli performance drink untuk suami dia yang kena denggi hari tu..Nanti saya share macam mana nak jadi ahli shaklee pulak ek.Tak rugi jadi ahli,sebab walaupun hanya nak makan sendiri je,kita dapat beli pada harga ahli.


Ni pulak barang yang saya beli tadi.

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Saturday, August 22, 2015

Kenapa Performance Drink?

Minggu ni performance drink menjadi hot item di kedai awaza ns.Ramai yang call untuk beli performance drink sebab nak diberi minum kepada pesakit denggi.Musim denggi sekarang ni,baik sediakan stok kat rumah,kalau tak kena denggi pun boleh di minum bila-bila masa,terutamanya ketika musim panas dan ketika berpuasa.
Performance drink shaklee merupakan minuman elektrolit terunggul.
Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion..
Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot-otot badan.


Antara kebaikan Performance Drink ialah
Meningkatkan daya tahan badan
✔meningkatkan daya tahan otot
✔memberi tenaga pantas pada otot dan sel
✔menggantikan air yang hilang 

Mencegah penyahidratan
✔mengurangkan rasa haus
✔mengelakkan dihadrasi
✔melembabkan kulit

Membekalkan tenaga
✔mengimbangi cecair dalam badan
✔mengimbangi metabolisma badan supaya kekal bertenaga sepanjang hari

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.











Thursday, August 20, 2015

Kenapa perlu memilih kalsium yang mengandungi vitamin D dan Magnesium

Ostematrik..satu nama yang kalau orang tak tau memang tak akan sebut namanya.hehe..Kebanyakan customer yang nak order ostematrik,mesti cakap,saya nak order kalsium.Ada seorang customer saya ni lagi kelakar,dia call saya,puan jual shaklee ye.Saya nak order...pas tu senyap,saya tanya tuan nak order apa ek,sambil gelak2,alahai apa benda tu,ha..kalsium,ye saya nak order kalsium,saya gelak jugak lah..hehe..oh..nama dia ostematrik tuan..ok..ok..saya nak order benda tu ek.tak nak jugak sebut ostematrik tu.hehe.Apa-apa lah tuan janji saya faham sudah.

Hari ni nak berkongsi tentang bagaimana memilih kalsium.
Salah satu yang anda kena perhatikan ketika membeli kalsium ialah pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium.Apa fungsi Vitamin D dan Magnesium?
> Vitamin D
Dinamakan vitamin D pada 1916 bila di dapati ia mampu merawat penyakit rickets.Ia juga meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang,menguatkankan kerangka,mengurangkan senggugut ketika period.Disamping itu ia jugak baik untuk individu 55 tahun ke atas,wanita hamil,dan kanak-kanak.
>Magnesium
Merupakan ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita.Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan.Membantu sistem saraf,mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga,pengecutan saraf dan otot,menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung,memudahkan rembesen keluar sisa dari perut dan usus,menghalang endapan kalsium,mengurangkan sakit batu karang atau batu hempedu.

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.














Wednesday, August 19, 2015

Hand Dish Wash

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Hari ni saya nak share tentang Hand Dish Wash shaklee,sebelum ni saya memang tak ambil kisah tentang dish wash ni,sampailah ada customer message saya nak order dish wash,saya pun pergilah ke HQ dan belikan untuk customer ni.Entah kenapa bila saya tengok je botol dish wash tu,saya rasa jatuh cinta pulak nak menggunakannya,bak kata orang cinta pandang pertama lah ni ye..hehe.
Jom lah kita berkenalan dengan dish wash ni.

Pencuci Pinggan Basuhan Tangan yang Handal Membersih Minyak Degil
Jika kami menyatakan bahawa Pencuci Pinggan kami yang berbau harum ini tidak merengsakan tangan dan mesra alam sekitar, mungkin anda beranggapan bahawa ia tidak dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan. Hakikatnya, anda memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Benar, beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya?
♧ Lembut pada tangan.
♧ Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan.
♧ Buih sabun yang tahan lebih lama.
♧ Menjadikan pinggan bersih berkilau.
♧ Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki.
Tahukah Anda?
  • Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate.
  • Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.
Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain
Keunikan Shaklee
Selamat
☆ Tidak toksik
☆ Hipoalergenik
☆ Tanpa klorin
☆ Lembut pada tangan anda
☆ pH seimbang
☆ Tiada bahan kimia berbahaya

Berkesan
☆ Amat berkesan menanggalkan minyak
☆ Rumusan pekat: hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
☆ Buih sabun yang tahan lebih lama

Mesra Alam
☆ Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
☆ Mudah biorosot
☆ Tanpa fosfat
☆ Tanpa bahan pewarna
☆ Bungkusan yang boleh dikitar semula
☆ Selamat untuk sistem septik dan pembetungan                                                **credit  to : shaklee                                                                                                                 Jika anda masih lagi tercari-cari pencuci pinggan yang mesra alam pada tangan dan jari-jari halus anda dishwash adalah pilihan yang bijak.Tak sabar nak habiskan pencucui pinggan xx saya ni.Lepas ni pasti hand dish wash menjadi pilihan saya.                                                                                                                                         
Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Performance drink memaksa saya pergi ke HQ untuk kali ke 2.

Cerita semalam,
Alhamdulillah,senang hati bila barang yang customer nak urgent dapat di tunaikan.Kelmarin ada customer msg nak performance drink,masa tu saya memang tak ada stok,saya cakap saya kena buat order dulu,customer pun setuju.Saya pun on laptop untuk buat order online,saya memang suka buat order online,sebab saya tak suka nak tempuh jem kalau nak ke HQ tu.hihi..Alang-alang buat order performance ni baik saya order stok vitamin yang dah abis.Dalam berkobar-kobar semangat nak buat order online,ada masalah pulak,saya cuba dua tiga kali pun tak boleh,saya pun call bank untuk aktifkan kad bank,sebab saya baru renew kad bank tu.Pegawai bank yang sambut call saya tu cakap,saya kena tunggu 24 jam untuk aktifkan kad tu.tapi kalau puan nak cuba boleh cuba dalam 2 jam lagi.Lepas 2 jam saya cuba untuk buat order online,tak boleh jugak.Saya cakap dalam hati,sabar-sabar lepas 24 jam kita cuba lagi.Tetapi.....
Petang tu saya dapat message dari customer ni,dia cakap,puan saya nak urgent barang tu sebab nak bagi suami saya kena denggi,boleh lah puan esok petang saya datang ambil.Kalau saya order online pun tak tau bila barang sampai,tak sampai hati pulak baca message customer ni,Saya cakap,baiklah saya akan cuba untuk dapatkan pagi esok.
Keesokannya pagi-pagi lagi saya dah setkan dan bercakap dalam hati,saya akan pergi HQ jugak hari ni untuk ambilkan barang customer ni,kalau ikutkan memang malas nak keluar sebab badan saya pun rasa tak berapa sihat.Tapi saya buang sikap malas tu jauh-jauh,dayakan jugak untuk pergi HQ.Than inilah hasilnya barang yang saya beli semalam..hehe.
Performance drink dah selamat sampai ke tangan customer saya.Semoga suami puan ni cepat sembuh dari denggi.

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Monday, August 10, 2015

Raya 2015

Assalamualaikum semua..
Baru berkesempatan nak update blog.Tak habis-habis beraya.hehe.Kali ni nak cerita pasal Hari Raya lah.Sebut hari raya semua orang suka kan.Macam biasalah, setiap kali raya kami sekeluarga beraya di kg.Kampung admin di Negeri Sembilan,suami pulak di Pahang.Tahun ni kami bertolak balik ke kg.awal pagi.Yang best jalan clear,ramai yang tak balik kg.ke atau warga kota dah sampai awal..apa-apa pun syukur dengan nikmat yang Allah beri,sebab masih berkesempatan beraya dengan insan yang tersayang,walau pun dah 3 tahun beraya tanpa arwah mak.huhu..sedih.
Tahun ni lemang & rendang adik lelaki yang sponsor.Adik ipar pandai buat rendang macam arwah mak buat.sebab masa arwah masih ada,adik ipar dah belajar dengan arwah mak.Dulu saudara mara kalau datang rumah mesti nak makan rendang yang arwah mak buat,sedap tak terkata.Lupa pulak nak snap gambar rendang.Saya sponsor kuih raya je.
Hari Raya pertama
Selepas sembahyang sunat aidil fitri saya dan family terus pergi ke Seri Menanti,beraya kat istana u..hehe.Sebenarnya menantu kakak dapat tender kambing bakar, tu yang pagi-pagi nak kejarkan kambing bakar.hehe.Tapi memang puas hati lah.Antara gambar yang sempat kami ambil.

 Raya ke 2
Jalan-jalan ke rumah sanak saudara di kampung..Tak dapat nak upload gambar sebab kat dalam h.phone yang lagi satu tu..h.phone tu pulak dah merajuk..nak kena hantar pergi klinik..hehe

Raya ke 3.
Balik beraya ke Pahang.Dulu beraya kat sini tak meriah..Tapi sejak dua menjak ni rasa meriah pulak.Dengan duka citanya gambar pun tak dapat nak upload,masalah sama seperti di atas...






Sunday, July 5, 2015

Testimoni Vivix

Sempena promosi vivix ni jom kita berkenalan dengan vivix,
Vivix merupakan suppliment yang dapat melindungi dan membaiki sellular DNA.Ia sangat berbeza dari mana-mana suppliment kerana ia lebih 10 kali lebih kuat dari resveratrol.Siapa yang dah guna vivix mesti rasa produk ni amat menakjubkan kerana ia mampu melambatkan pembetukan protin AGE (Advanced Glycation End Produks).Apa yang menariknya tentang vivix ni ialah ia merupakan suppliment anti penuaan terbaik di dunia.
Kalau anda tak yakin lagi dengan vivix ni jomlah kita tengok testimoni pengguna yang mana mereka sangat berpuas hati dengan kesan positif yang mereka dapat.




Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Saturday, June 27, 2015

Salam Ramadhan,
Semoga Ramadhan kali ini lebih memberi kebaikan pada kita.Ramadhan yang ke 7..alhamdulillah baru saya berkesempatan untuk menulis coretan dalam blog ni.
Hati ibu mana yang tak gembira bila dapat menyambut hari-hari yang penuh bermakna dengan keluarga tersayang.Alhamdulillah..hari pertama ramadhan saya ditemani anak-anak yang balik bercuti sempena menyambut ramadhan.Sehari sebelum menyambut ramadhan saya ditemani anak yang no.2 tu.Pagi-pagi selepas sarapan kami pergi beli ayam kampung..wowww..lama tak makan ayam kampung..anak request nak makan ayam masak cili api.Lepas balik beli ayam..kami bersiap-siap untuk keluar..memandangkan lepas ni anak saya ni hanya balik bercuti ketika menyambut hari raya,saya bercadang nak belikan kelengkapan untuk sambutan Raya nanti.Tapi..sampai-sampai je kat Jusco..alamak pasaraya pun belum  jual baju raya lagi..hehe..Tak pe lah dik,..kita jalan-jalan je lah.3 buah pasaraya kami panjat..sambil tu mailah dengar perbualan saya dengan anak saya ni.hehe.
anak : Ibu,kita beli jubahlah,syahmi ada tengok jubah kawan syahmi cantik sangat..
Ibu    : Kat mana ada jual dik
anak  : Tu yang syahmi tak tau.
Ibu     : Takmpe jom kita cari.
Cari punya cari pasaraya yang ke tiga ada jual jubah yang anak nak tu.emmm..memang cantik,harga dia pun cantik,segak bergaya anak ku pakai jubah ni.Tapi bila tengok harga tiba-tiba anak saya tukar fikiran..
anak  : Ibu tak jadilah beli jubah ni.
Ibu     : kenapa dik,ibu berkenan,cantik adik pakai.
anak  : mahal sangatlah bu.
Ibu     : tak pelah dik,ibu ada duit.
anak  : tak pelah ibu,syahmi takut nanti syahmi tak sampai hati nak pakai baju ni..nanti membazir pulak..masya allah..rasa nak menitis air mata ni.Kita pakai baju mahal-mahal,tapi masih ada lagi orang yang kelaparan dan tak ada pakaian...tak terkata ibu..Hanya mampu berdoa,ya allah kau tetapkanlah hati anak ku ini supaya terus mengingatimu dan selalu fikir kepada umatmu yang kurang bernasib baik.
Balik sampai rumah terus ke dapur untuk memasak ayam masak lemak cili api.hehe.
Kalau tak sedap,memang bukan orang negeri sembilanlah kan.




Cerita Ramadhan ke10

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Cerita pagi tadi,dengan semangat waja nak pergi COD barang customer,tak check pun tayar kereta,sib baik jiran tahan,borak- borak kejap,bila nak bergerak balik jiran bagi tau tayar kereta kempis,syukur belum jauh lagi,saya terus drive perlahan- lahan ke kedai tayar.Selesai tampal tayar,saya pun teruskan perjalanan ke rumah customer.
Sekali lagi menempuh dugaan,jalan jem pulak.padahal dekat je dah nak masuk jalan ke rumah customer tu.Tak pe bulan-bulan puasa ni,sabar itu indah..hehe.Akhirnya sampai jugak barang ni pada customer saya.Customer saya ni baru habis pantang,perlukan supplemen untuk meneruskan menyusukan baby.Semoga ibu dan anak sihat.


Opsss..nanti dulu,ada lagi sorang customer yang berminat nak cuba produk shaklee..Dua item ni produk promosi untuk bulan ni,jangan tak tau.Bijak customer ni sebab beli masa ada promosi.Kalau anda berminat nak dapatkan produk promosi ni,cepat pm saya,tinggal 3 hari je lagi.Customer ni pulak mengalami masalah jerawat.Kulit muka dia dah cantik dah.Saya doakan semoga masalah jerawat kat muka tu bertambah baik ye.

Sebelah malam pula,selepas berbuka,seorang lagi customer yang nak order mealshake..Alhamdulillah ya allah..aku bersyukur kepadamu.Custkmer ni cakap anak dia sembelit.
Saya doakan semoga customer-customer saya sihat.

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Tuesday, June 23, 2015

Fungsi Vitamin C dan Vitamin E Shakle..

Assalamualaiku dan salam sejahtera..
Dah beberapa hari tak menulis,hari ni nak share tentang kebaikan Vitamin C dan Vitamin E shaklee.Memandangkan 2 produk ni merupakan produk promosi untuk bulan ni,sukalah saya syorkan kepada anda yang nak kelihatan cantik supaya mengamalkan Vitamin C dan Vitamin E ni.

Secara ringkasnya Vitamin C sangat diperlukan oleh tubuh badan manusia untuk pembentukan kolagen.Semakin hari kolagen dalam badan kita semakin berkurangan,so nak tak nak kita kena jugak ambil supplemen untuk menambah semula kolagen yang dah pupus tu..hehe.Kalau kolagen kurang tu yang nampak tua dari usia tu.Banyak lagi fungsi Vitamin C ni tau..Jom kita tengok

■ Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri.
■ Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.
■ Vitamin C juga diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga untuk kesihatan gusi dan gigi.
■ Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran.Seperti yang kita ketahui kesan pencemaran boleh menyebabkan berbagai jenis penyakit.
■ Melindungi daripada jangkitan dan selsema, serta meningkatkan imuniti,kalau sistem imun kita lemah senang je diserang penyakit.
■ Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
■ Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
■ Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
■ Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
■ Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
■ Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.

Vitamin E pulak merupakan vitamin yang sangat kuat anti oksidannya.Ia juga merupakan Vitamin E yang paling lengkap dipasaran.Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E.Memelihara sel-sel membran,sel darah merah dan tisu-tisu otot.Ia juga adalah penyahtoksid semulajadi logam berat seperti raksa,kadmium dan mengukuhkan anti oksidan dan melindungi retina.
Antara fungsi Vitamin E
■ Awet muda,semua orang nak kelihatan muda kan..jadi jangan lupa ambil Vitami E setiap hari.
■ Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
■ Mengurangkan parut
■ Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
■ Membantu mencantikkan  kulit dan rambut anda sihat & lebat
■ Merawat masalah keintiman
■ Merawat masalah seksual lelaki
■ Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker untuk mengekalkan kelembapan kulit anda.

Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya

awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Thursday, June 4, 2015

promosi Jun 2015

Assalamualaikum semua,
Jun merupakan bulan penting untuk jaga kecantikan..sebab apa?Masuk je bulan jun kita dah dapat bayangkan tak lama lagi kita akan berpuasa..Lepas berpuasa sambut hari raya pulak kan..Sebut je raya semua nak tampil cantik kan.
Inilah masanya anda perlu dapatkan set cantik dan sihat shaklee ni.Bulan ni pulak promosi Vitamin C dan Vitamin E..Dua-dua vitamin ni merupakan vitamin untuk kecantikan kulit.Jangan tunggu lama-lama mulakan dari sekarang.hehe.
Cukup setakat ni dulu..Nanti kita tengok apa kebaikan vitamin-vitamin ni na..

Hubungi saya

awaza ns

Shaklee Independent Distributor

[ID No : 887384]

Mobile/Whatsapp:0126524529

Emel:awaza_ns@yahoo.com

Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Sunday, May 24, 2015

Selamat menduduki peperiksaan arjuna beta.

Assalamualaikum semua,
Semoga pagi ni memberi sinar gemilang buat anda semua..
Hari ni ke dua-dua anak saya menduduki peperiksaan..
Doa ibu sentiasa mengiringi kejayaan anak-anak,semoga anak-anak ibu tenang menjawab setiap soalan peperiksaan yang dikemukakan.Dipermudahkan segala urusan dan serahkan urusan seterusnya pada Allah.
Setiap kali balik bercuti banyak kali ibu dah pesan Solat awal waktu, dhuha dan tahajjud jangan tinggal,usaha,doa dan tawakal pada Allah.
Kepada yang membaca coretan ringkas saya ini,tolong doakan anak2 saya supaya dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat.
Terimakasih..

Wednesday, May 6, 2015

Pergi HQ shaklee?apa dah jadi..

Semalam tanggal 5 may 2015,merupakan kali pertama saya jejak kan kaki di HQ Shaklee.Macam-macam peristiwa yang melucukan terjadi..ada yang boleh ditulis kat sini..ada yang tak boleh tulis sebabnya,kalau tulis korg mesti ketawa..hehe.biarlah rahsia..hehe.
Nak dijadikan cerita adalah my lovely customer ni nak order vivix..ada lagi sorang nak order herb lax,ostematrik dan pappermint ginger plus..tapi yang barang urgent vivix tulah.sebagai distributor permintaan customer mesti kita tunaikan ye tak,tak kiralah macam mana keadaan sekali pun..kecuali kalau memang betul-betul dah tak boleh dielakkan,nak buat macam mana kan..
Dengan berteman seorang kawan saya pun drivelah ke sana..dah mula cerita ni...hehe.sampai je traffic light nak ke hq tu bolehlah pulak saya ambil belah kanan..apa lagi u turn lah pergi je.hehe..tak pe..kita u turn ye.Ok dah lepas traffic light termasuk pulak simpang lain...buat u turn lagi..dah 2 kali u turn.hehe.Sampailah kat depan bangunan Pinnacle tu saya terus masuk parking.apa-apa kita parking dulu.lepas tu baru cari ye..bila keluar dari kereta,saya melintasi belakang sebuah kereta myvi yang parking kat situ,tiba-tiba drivernya mengundur dengan tak pandang cermin belakang tu..sib baik kawan-kawan dia yang kat luar tu menjerit..sempatlah dia break.kalau tak jadi mangsa myvi saya..huhu.Dorang semua minta maaf..sempat gak kawan saya cakap,myvi lagi..ada masuk persatuan ke?Adik-adik tu cakap tak delah kak..banyak-banyak minta maaf kak.moral of the story..tak kiralah korg parking tempat sunyi ke apa..kalau nak undur kereta tu tolong guna cermin pandang belakang tu ek.
Kami pun teruskan perjalanan ke bangunan Pinnacle dan cari tempat nak masuk pulak.Sebelum tu tanya kat orang yang lalu kat situ..kat mana hq shaklee..orang tu tak tau pulak.Akhirnya jumpa jugak receptionist untuk daftar masuk ke shaklee..Inilah barang yang saya beli..Kalau tak datang sini,entah bila tahun saya dapat pegang pin tu..hehe.

Masa nak balik tak jumpa federal highway lah pulak..tapi kami jumpa lksa highway..ok jugak ikut sini tak jem..terus je keluar shah alam.singgah makan nasi lemak kukus ayam berempah..masa kerja kat flextronic dulu selalu makan kat sini.
Walaupun macam-macam yang jadi tapi saya puas hati sebab vivix dah selamat sampai kepada customer saya dalam jangka waktu yang ditetapkan.
Terimakasih kerana sudi membeli dengan saya,saya doakan semua customer saya sihat-sihat selalu.

Monday, May 4, 2015

Omega guard & phytocol promosi bulan may 2015

Assalamualikum dan selamat bercuti pada semua.Cuti panjang ni ramai yang ambil kesempatan balik kg.kan.Yang balik kg.atau yang pergi bercuti pastikan anda berhati-hati ketika dalam perjalanan okey.Admin doakan semua anda semua selamat dalam perjalanan.
Hari ni admin nak bagi tau produk promosi daripada shaklee.Ia merupakan produk yang boleh mengawal kolestrol dan baik untuk pesakit darah tinggi.Selain tu ia juga merupakan produk untuk perkembangan otak anak dan orang dewasa.Sebenarnya macam-macam manfaat produk ni..ek eh lupa pulak nak bagi tau promosi produk shaklee untuk bulan ni.hehe..Jeng..jeng..jeng..promosi untuk bulan ni adalah.
1.Omega guard
2.Phytocol
Anda boleh dapatkan ke dua- dua produk ni pada harga promosi iaitu
beli 7 botol pada harga 6 botol je
atau
beli 2 dengan diskaun 5%.

Jomlah kita tengok antara manfaat omega guard dan phytocol ni ek.


Opss..bukannya itu sahaja..promosi Vitalea for children pun masih lagi dilanjutkan ya...
Beli 4 pada harga 3 botol.Jangan lupa anak- anak pun perlukan vitamin tau,so vitalea for children menjadi pilihan ibu-ibu yang bijak dan gojes..hehe


Untuk mendapatkan produk-produk shaklee saya sedia membantu.
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Monday, April 20, 2015

Cuti ronda- ronda kg.Negeri Sembilan

Empat hari balik kampung,memang bestlah.Sejak ayah kahwin lagi selepas mak meninggal,kami adik beradik terasa terasing bila balik kampung.Ayah sibuk dengan wife barunya...yah pun banyak berubah tak mesra macam dulu.Layanan mak tiri tak sama dengan layanan mak kandung.huhu.Tapi kali ni kami balik kampung dengan suasana ketika arwah mak msih ada dulu..nk tau tak kenapa?hehe..jodoh ayah tak panjang akhirnya bercerai jugak.

10 April 2015( Jumaat)
Kami bertolak dari rumah lebih kurang pukul 9.30 pagi.sampai hentian dengkel singgah sarapan.Lepas sarapan kami meneruskan perjalanan ke rumah adik di Jempol.Sebelum tu saya singgah di LHDN Kuala Pilah untuk hantar borang tafsir..tinggal beberapa minit je lagi nak tutup sebab hari jumaat ofis tutup pukul 12.sib baik sempat.Leps bayar rm100..saya kena bawak dokumen tersebut ke pejabat tanah pulak..huhu..sampai pejabat tanah opis dah tutup.tapi ada sorang staff ni sudi layan saya.Dia cakap,kalau akak htr borang ni hari pun geran tak boleh dapat jugak sebab pegawai dia tak ada hari tu.owhh..tak pe lah..kami pun terus je ke rumah adik.sampai je rumah adik lapar bukan main lagi rasanya..adik masak ayam kampung lomak cili api..perghhh..sedap sangat-sangat.
Aktiviti malam pulak kami ikut adik pergi aerobik..hurmmm..lama tak aerobik..best betul.Lepas aerobik pergi minum pulak..hehe.Balik rumah tidur..

11 April 2015 (Sabtu)
Pagi-pagi lagi dah pergi cari tukang urut..pergi urut badan kat Felda Raja Alias..hehe.memang dah lama nak berurut tapi klu kt sini asyik tak ada masa je.Masa ni lah ambil kesempatan manjakan diri.Lepas tu ronda2 cari sarapan pulak.Lepas sarapan kami masak cendawan busut lemak cili api..hehe..org nogori biasalah..lomak cili api saja.goreng hati masak kicap dan sotong masak kunyit.Masak macam nak pergi berkelah kan...haaa..memang pn kami nak pergi berkelah..hehe.Lepas masak siap2 pergi berkelh di Air terjun tengkek..bestnya makan kat sini..lepas makan apa lagi,mandilah,rugi tak mandi.
Lepas puas bermain air kami meneruskan perjalanan ke rumah ayah.Malam ni tidur di sini..best tidur kat kampung sejuk sangat.Tengok ayah suka sangat bila kami balik.gembira rasa dapat ayah yang kami kenal dulu.Malam tu kami bawak ayah makan tomyam..aku belanja..hehe..sekali sekali belanja ayah dan adik2 happy sangat..Tengok ayah makan begitu selera sekali.



12 April 2015 (Ahad)
Pujuk2 ayah kalau dia nk ikut pergi rumah adik..mula2 dia tak nak ikut..ntah kenapa dia cakap nak ikut pulak..nak jaga hati anak2 kot.Pergi Rembau ziarah anak adik kat kolej vokasional Rembau.Adik anak dia keluar makan..dorg makan kt kedai mamak.Aku tak makan kat kedai mamak..aku beli karipap je.sempatlah soping track suit yusri & syahmi☺☺..Lepas makan belikan ayah periuk nasi.suruh dia pilih baru puas hati.Habis semua urusan kat sini kami pun bergerak ke rumah adik semula.sebelah malam adik ipo ajak p makan pulak..pekena chicken chop kat Mahzan..balik dari makan penat dah..terus tidur..

13 April 2015(Isnin)
Masa untuk balik klang..singgah pejabat tanah dulu,ambil geran.Alhamdulillah akhirnya tanah yang aku beli dari bapa saudara akhirnya dah tukar nama aku.Bayar lagi rm35..huhu.
Tanah dan rumah yang kat kampung tu nama arwah mak.nak tukar kena melalui jabatan pesaka kecil dulu..peramah sungguh staff kat jabatan pesaka ni.macam dah lama kenal pulak..Dia terangkn flow mcm mana nak tukar nama tanah tu..rumit jugak sebab semua adik beradik kena sepakat berkumpul..huhu.lupakan dulu.kena berbincang adik beradik dulu.Sebelum balik Klang pekena mee kari dulu..Ayah dah balik ikut abang sepupu.

Dah selamat sampai Klang..Alhamdulillah..keesokan harinya demam pulak..demam sebab penat kot.😭😭..yang pasti sepanjang bercuti kurang minum air dan tak makan vitamin..


Saturday, April 18, 2015

SEGMEN REVIEW BLOG BY OMBAK BERGIGI ".


Caranya mudah :


1. Follow [ BLOG ] OB.

2. Buat entry bertajuk " SEGMEN REVIEW BLOG BY OMBAK BERGIGI ".
3. Letak banner dekat entri.
(klik banner, bawa/drag ke entry anda dan paste)
Jom meriahkan segmen OB. Selamat Bersegmen.
Tarikh Tamat : 23 April 2015 jam 11.59 malam.


Monday, April 6, 2015

Slimming set promosi April 2015

Saja je shaklee nak bagi peluang pada anda yang teringin untuk kurus di Aidil fitri yang bakal tiba.hehe...apa kan tidaknya bulan April ni shaklee bagi promosi pada 2 item produk iaitu cinch shake dan lecithin yang mana merupakan antara produk untuk kurus.
opsss..tetiba tak idea pulak nak menulis..hehe..jom lah kita tengok apa yang best tentang produk ni.


CINCH SHAKE
Diperkayakan dengan leucine untuk membantu anda mengawal rasa lapar.
50 tahun menerajui sains nutrisi,menjadikan cinch produk yang membantu ramai orang menurunkan berat  badan dengan mudah dan selamat.
Di dalam percubaan awal,saintis shaklee menguji formula proprietari yang dipertingkatkan dengan leucine.
Leucine merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat di dalam protein tertentu untuk meningkatkan tenaga dan menyokong metabolisma. Ujian klinikal ke atas formula leucine telah menunjukakan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak sekali gus membuktikan mereka yang menjalani program ini telah kehilangan lemak,berat,inci dan pada masa yang sama dapat mengekalkan otot mereka.

LECITHIN
Lecithin bertindak sebagai pemecah lemak dan kolestrol.
Pengambilan 6 kapsul 2 atau 3 kali sehari mampu mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan yang seimbang.

HERB LAX
Merupakan agen detox untuk membersihkan usus.
Mengempiskan perut.
Membantu masalah sembelit.

♡Jika anda berminat untuk mendapatkan produk-produk yang kat atas tu pada harga promosi..jom lah♡•
Hubungi saya
awaza ns
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 887384]
Mobile/Whatsapp:0126524529
Emel:awaza_ns@yahoo.com
Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Wednesday, April 1, 2015

GST vs promosi April 2015

1st.April bermulalah GST dalam kehidupan rakyat Malaysia..nk tak nk kena hadapi jugak.Hari ni jugak merupakan hari lahir ku..hehe.Bangga oo GST diperkenalkan sama dengan tarikh aku lahir.
Terimakasih yang tak terhingga kepada keluarga,sanak saudara,sahabat2 yang wish dan mendoakan saya.Alhamdulillah.. saya masih diberi peluang untuk terus berusaha memperbaiki kehidupan saya.Ku panjatkan rasa syukur pada mu ya allah kerana kurniakan aku suami dan anak-anak yang selalu membahagiakan kehidupan aku..Aku mohon keredhaan dari mu ya allah.Berkatilah kehidupan kami.
Sebenarnya kami sekeluarga memang tk sambut pun hari lahir ni..tapi setiap tahun anak2 akan ingat tarikh lahir ibunya.Anak yang no.2 tu dah wish hari ahad lepas masa jumpa sempena hari ziarah sekolah.yang ni ucapan dari anak sulung..hehe..

1st April jugak shaklee buat banyak item promosi ni.Tengok promosi tu lupa sikit pasal GST ye...Jom tengok promosi bulan April.


Hubungi saya

awaza ns

Shaklee Independent Distributor

[ID No : 887384]

Mobile/Whatsapp:0126524529

Emel:awaza_ns@yahoo.com

Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Friday, March 27, 2015

Atasi masalah berat badan ,Resdung & Gastrik

Baru je habis buat order online,tetiba customer saya message nak order set kecantikan kulit pulak.Nampak gayanya esok kena buat order lagi ni.Alang-alang nak buat order untuk customer ni,mehlah selit-selit order.Lagi pun esok hari akhir promosi ESP.
Selalunya time-time macam ni saya dah tidur,tapi tadi duk whatsapp-whatsapp dengan customer yang tanya pasal produk shaklee.
Mata pun dah mengantuk,sebelum tidur apa kata kita tengok testimoni ESP dulu ek...

Assalamualaikum semua ;)
Meriah nya testimoni dgn ESP PROTEIN SHAKLEE ni ★★★★
Suka sbb byk manfaat dr Esp Protein ni. ...ct pun nak share pengalaman bila kita konsisten dgn ESP PROTEIN SHAKLEE ni♥♥♥♥♥

Setahun konsisten dgn ESP PROTEIN ni.....
Tujuan minum utk elakkn dr kene gastric sbb time keje tak MENENTU. ..selalu kene skip makan :(Alhamdulillah,  skrg no more gastric ;) ;)
Tapi kita kene percaya la n amalkn pemakanan yg betul n sihat;)
Alang2 gastric pun dah kurang, amek alfalfa sekali utk kurangkn simptom RESDUNG. ..
Sekali lagi, Alhamdulillah. ..resdung yg DOKTOR kata dah teruk smp kene buat surgery, 90% improved ;);)
Yg paling best, berat badan ct from 63kg-58kg , awesome!!!!!!
Ni gabungan Esp Protein n Alfalfa ;)




Hubungi saya

awaza ns

Shaklee Independent Distributor

[ID No : 887384]

Mobile/Whatsapp:0126524529

Emel:awaza_ns@yahoo.com

Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.




Sunday, March 22, 2015

Set kecantikan kulit yang terbaik dan effektif

Assalamualaikum dan selamat pagi..Sempena promosi ESP yang tinggal beberapa hari je lagi nak berakhir ni rasa tak seronok pulak kalau tak share lagi testimoni kan.Kalau boleh hari-hari nak tepek testimoni ESP...hehe.Harap kawan-kawan yang saya sayangi,janganlah ada rasa bosan ye.Bukankah sharing is caring..so benda yang baik-baik elok kita share kan.betul tak..
haa..hari ni saya rasa teruja bila baca testimoni dari Cik Norazreen Alias.Indahnya ciptaan allah,alangkah ruginya kalau kita tak jaga kan..Subhanallah..cantik sungguh kulit wajah Cik adik kita ni kan.
Tak nak cerita panjang-panjang..lebih baik kita tengok perubahan pada kulit cik adik kita ni dan ikuti kisah beliau,macam mana beliau mendapat manfaat kulit wajah yang cantik gebu dengan mengamalkan ESP+set kecantikan kulit SHAKLEE...
tadaaaaa..ni dia gambo cik adik kita ni.comelll kan..


Dah puas tengok gambo tu..hurmmm..yang teruna-teruna tu jangan tenung lama-lama tau...hehe..jom kita baca kisah beliau pulak.

" Suamiku Encik ESP "   😝 😝 😝

Kenapa sy CINTAKAN ESP? ♥♥

TESTIMONI DIRI SENDIRI   [ Shaklee Success Story ]

Jangan ingat, pengedar Shaklee jual Shaklee suka2 ja.. Tanpa mencuba sendiri dulu..
Sebenarnya ada kisah di sebaliknya yg menyebabkan kitorang 'Fall in Love with Shaklee'..

This is my story~~

Nampak tak kulit sy kat gambar sebelum tu.. 😱😱😱

✅ Kusam
✅ Berjerawat
✅ Tona Kulit Tak Sekata
✅ Parut Jerawat
✅ Liang Pori yg Besar
✅ Berminyak
✅ Bibir Pucat

Semua ni punca drpd salah guna produk.. Dan sy dulu memang suka tukar2 produk.. Sampai pernah guna produk harga cecah rm400 lebih.. Huhuhu

Menyesal sangat masa tu.. Mula2 cantik, halus gebu ja kulit.. Nampak kemerah-merahan.. Once dah stop guna.. Hahh, ambik kau! Habis teruk efeknya kat muka.. Dulu sy tak berapa minat mau jaga kecantikan dalaman sebab takut mau makan ini itu..

Pastu, dah stop guna produk yg ada bahan terlarang tu.. Resdung pulak dah buat hal.. Makin menjadi2 la jerawat kat muka.. Tapi, syukur tak teruk sangat sebab sy rajin buat rawatan resdung yg asap2 tu..

Lumrah perempuan suka CANTIK.. Konon mau yakin diri la bila selfie.. Haha..
* alasan tak logik * 😝😝😝

Then, cari2 la cara yg berkesan untuk masalah kulit sy sekaligus rawat resdung sy.. Setiap kali taip kat google, mesti yg keluar dulu.. "Set Cantik Shaklee"
Nampak tak, betapa famous Shaklee ni..

Mula2, tak berkenan langsung.. Sebab supplement.. Kan sy tak berani kalau makan2 ni..
Tapi, bila dah balik2 keluar Shaklee jugak..
Start tengok testimoni2 kat google.. Berlambak wehh..
Mustahil tak berkesan kalau testimoni dah berlambak

Dengan izin Allah, di bukakan la pintu hati ni untuk try Shaklee.. πŸ˜™πŸ˜™
Kalau belum try, belum tau kan..

Shaklee dah ada di tangan.. Guna2 sampai ke hari ni..
Woww!! Amazing.. I got my #ShakleeEffect..
Perubahan ketara betul..

πŸ’– Jerawat Berkurangan
πŸ’– Pori2 Makin Kecil
πŸ’– Kulit Makin Cerah
πŸ’– Tona Kulit Sekata
πŸ’– Kulit Kurang Berminyak
πŸ’– Parut Jerawat Makin Pudar
πŸ’– Bibir Kembali Kemerah-Merahan
πŸ’– Bonus! Resdung Berkurangan

Dan add on with :

Vitamin C
Vitamin E
Vitamin B Complex
Skincare set Enfuselle

Itulah kisahnya..kalau sahabat-sahabat yang saya kasihi nak cuba set kecantikan ni bolehlah..

Hubungi saya

awaza ns

Shaklee Independent Distributor

[ID No : 887384]

Mobile/Whatsapp:0126524529

Emel:awaza_ns@yahoo.com

Penghantaran terus/COD ke Sekitar Klang, Meru,Kapar,Seksyen 7, dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

 
full design blog:jiakreatifelt